Menu
Connexion Yabiladies Ramadan Radio Forum News
Aissati : El Messie
S
30 décembre 2008 20:27
Marokko maakt werk van Aissati

De Marokkaanse voetbalbond hoopt Ismail Aissati op korte termijn definitief aan zich te binden. Vertegenwoordigers van de bond zijn momenteel in Nederland om de administratieve zaken te regelen. De Marokkaanse krant Aujourd'hui meldt dat de middenvelder van Ajax al een definitieve keuze voor de Leeuwen van de Atlas heeft gemaakt.

Aissati speelde bindende jeugdinterlands voor Nederland en moet daarom voor zijn 21ste een keuze maken. Op 16 augustus 2009 viert hij zijn 21ste verjaardag en daarvóór moet het verzoek tot verandering van voetbalnationaliteit binnen zijn bij de FIFA. Hij liet eerder al doorschemeren dat zijn hart bij Marokko ligt.

Aissati werd in 2006 en 2007 Europees kampioen met Jong Oranje. Tijdens laatstgenoemd toernooi haakte hij af met een knieblessure. Bondscoach Foppe de Haan liet hem dit jaar buiten de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen. Na een stormachtig begin van zijn loopbaan stond Aissati bij PSV stil in zijn ontwikkeling. Hij hoopte met een transfer naar Ajax een herstart te maken, maar door een knieblessure kwam daar totnogtoe weinig van terecht.
............


Foot - HOL - El Aïssati a opté pour le Maroc
Titulaire de la double nationalité marocaine et néerlandaise, Ismaïl El Aïssati, milieu de terrain de l'Ajax d'Amsterdam, a opté pour le maillot du Maroc, selon la Fédération marocaine. «Ismaïl El Aïssati, 21 ans, a choisi de jouer dorénavant pour les couleurs marocaines, sa famille et lui-même ayant récemment informé un émissaire dépêché à Amsterdam par la Fédération royale marocaine de football», a indiqué la Fédération, mardi. El Aïssati devrait faire ses débuts avec la sélection marocaine dirigée par Roger Lemerre à l'occasion d'un match amical contre la République tchèque, le 11 février. (Avec AFP)
M
30 décembre 2008 23:07
Merci pour la bonne nouvelle winking smiley
S
1 janvier 2009 12:56
 
Emission spécial MRE
2m Radio + Yabiladi.com
Facebook